8. 2. 2023
Míša řezy
Ingredience
Krém
- máslo - 250 g
- hnědý rum
- tvaroh - 500g
- cukr - 150 g
Poleva
- máslo - 100 g
- mléko - 2 lžíce
- čokoláda na vaření - 120 g
Těsto
- vejce - 6 ks
- rostlinný olej - 2 lžíce
- polohrubá mouka - 6 lžic
- prášek do pečiva - 1 lžička
- kakao - 3 lžic
- cukr - 6 lžic
- sádlo - 1 lžíce
- hrubá mouka
Postup
- vejce si rozdělíme na žloutky a bílky
- žloutky s cukrem a olejem vyšleháme do pěny
- mouku smícháme s práškem do pečiva
- smícháme žloutkovou část se sněhem a moukou a pomalu měchačkou spojíme dohromady
- vymažeme si plech sádlem a vysypeme hrubou moukou
- těsto rovnoměrně vylejeme na plech
- předehřejeme troubu na 180 stupňů dáme péct do zlatova
- mezitím co se korpus peče uděláme krém
- tvaroh vyšleháme s cukrem, máslem a rumem do hladké hmoty
- když je korpus hotový necháme schladnout
- na korpus rovnoměrně namažeme krém a dáme na chvilku stuhnout do lednice
- mezitím si uděláme polevu
- čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a přidáme máslo a mléko
- dortík vyndáme a polevu nelejeme na krém
- nakonec už jen stačí nechat pořádně zatuhnout v lednici
- a dlabeme