8. 2. 2023
Čokoládová roláda
Ingredience
- vejce - 4 ks
- voda - 4 lžíce
- cukr krupice - 120 g
- hladká mouka - 165 g
- čokoláda
- sádlo - 1 lžíce
- hrubá mouka
krém
- mléko - 350 ml
- cukr krupice - 110 g
- vanilkový cukr - 1 balíček
- vanilkový cukr 40 g
- máslo změklé - 40 g
- kakao podle chuti
Postup
- vajíčka si rozdělíme na bílky na žloutky
- z bílků vyšleháme tuhý sníh
- žloutky spolu s cukrem vyšleháme do pěny a přidáme vodu
- postupně ke žloutkům přidáváme sníh a mouku
- plech vymažeme sádlem a vysypeme moukou
- pomalu mícháme těsto vylejeme na plech
- předehřejeme troubu na 220 stupňů a pečeme cca 10 min.
- z mléka, cukru a vanilkového pudinku uvaříme tuhý pudink, který odsadíme a necháme vychladnout
- občas pudink promícháme, aby se nevytvořila krusta
- do vychladlého pudinku zašleháme změklé máslo a do hotového krému přidáme kakao
- krémem potřeme korpus a srolujeme
- ztuhlou roládu polejeme rozpuštěnou čokoládou
- a dlabeme