Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. 2. 2023

Čokoládová roláda

        Ingredience

  • vejce - 4 ks
  • voda - 4 lžíce
  • cukr krupice - 120 g
  • hladká mouka - 165 g
  • čokoláda
  • sádlo - 1 lžíce
  • hrubá mouka

krém

  • mléko - 350 ml
  • cukr krupice - 110 g
  • vanilkový cukr - 1 balíček
  • vanilkový cukr 40 g 
  • máslo změklé - 40 g 
  • kakao podle chuti

Postup

  • vajíčka si rozdělíme na bílky na žloutky 
  • z bílků vyšleháme tuhý sníh
  • žloutky spolu s cukrem vyšleháme do pěny a přidáme vodu
  • postupně ke žloutkům přidáváme sníh a mouku
  • plech vymažeme sádlem a vysypeme moukou
  • pomalu mícháme těsto vylejeme na plech
  • předehřejeme troubu na 220 stupňů a pečeme cca 10 min.
  • z mléka, cukru a vanilkového pudinku uvaříme tuhý pudink, který odsadíme a necháme vychladnout
  • občas pudink promícháme, aby se nevytvořila krusta
  • do vychladlého pudinku zašleháme změklé máslo a do hotového krému přidáme kakao
  • krémem potřeme korpus a srolujeme 
  • ztuhlou roládu polejeme rozpuštěnou čokoládou
  • a dlabeme

Nejjednodušší čokoládová roláda | NejRecept.cz