Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. 2. 2023

Pravý perník

     Ingredience

  • mléko teplé - 0,5 l
  • olej - 10 lžic
  • vejce - 2 ks
  • hladká mouka - 0,5 kg
  • cukr krupice - 10 dkg
  • med - 1 lžíce
  • prášek do pečiva - 1 balíček
  • perníkové koření - 1 balíček
  • sůl - špetka
  • kakao - 2 lžíce
  • sádlo -  lžíce
  • hrubá mouka

​Postup

  • nejdřív smícháme suchou část hladká mouka, cukr krupice, prášek do pečiva, perníkové koření, sůl, kakao
  • smícháme mokrou část mléko, olej, vejce, med
  • vše nakonec smícháme dohromady a vyšleháme mixérem do pěny
  • plech vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou
  • troubu předehřejeme na 180 stupňů
  • pečeme do zlatova
  • a dlabeme

Perník recept | Eshop Bylinkářství